Publikováno Napsat komentář

Jak jsem ušetřil… Kurýr

Pravdou je a ten kdo mě zná to potvrdí, že nejsem v dnešní rychlé době příliš zorientovaný. Ovšem přátelé pozor, i já se postupně dostávám k věcem, které má dnes téměř každý v malíku.

Jednou z takových věcí je nákup zboží přes internet. Prozatím vše objednávám na dobírku, ale i to se do budoucna změní, ještě nejsem úplně kamarád s platební kartou, ovšem o tom zase jindy. A ano, tento příspěvek píšu v roce 2024.

Dnešní příspěvek bude možná kratší, protože všichni ten postup, jak nakoupit přes internet znáte…

V dnešní době je nabídka rozvozových firem velice pestrá a přivezou vám opravdu všechno, až si občas říkám, kam až to dojde…

Jasně, ušetříme opravdu čas, ne vždy se nám chce stát nesmyslné fronty v obchodě, na druhou stranu ne vždy dostaneme, co jsme si objednali, a tak bychom o těch kladech a záporech mohli mluvit dlouze… Takže dost úvah a pojďme na to podstatné.

S přítelkyní slavíme takzvané výměsíčí. Je to něco jako výročí, jen to není jednou za rok ale jednou za měsíc. Chtěl jsem ji tedy překvapit nějakou maličkostí, a tak jsem sedl k počítači a začal se poohlížet po nějaké té drobnůstce.

Ne že bych na své přítelkyni šetřil, ale přeci jenom to svádí k tomu, abyste se podívali do více internetových obchodů a porovnali ceny. Šetřit se přece musí neustále!

„Co tam nakupuješ?“ zeptala se mě přítelkyně zvědavě.

„Ale nic důležitého.“ musel jsem zalhat.

„Rovnou potom ještě nakoupíme věci do lékárničky, jo?“ dodala ještě má přítelkyně.

Kývnul jsem, jako že ano a dál jsem hledal, co jsem potřeboval. Co přesně jsem nakoupil, záměrně neprozradím. Nicméně výměsíčí se blížilo a já se těšil. Dárek jsem sehnal lacino, šlo to i dráž, ale ten náš den měl být až za týden, takže jsem vybral jiného dodavatele, kterému to sice bude trvat maličko delší dobu, ale bude to levnější.

Ještě jsme objednali zásoby do té lékárničky a hotovo. O té lékárně mluvím i proto, že tam jsme nezvolili dopravu, která je za peníze, ale zboží jsme si mohli vyzvednout přímo v obchodě. Není to daleko a vyjde to levněji, to se nám to šetří!

Týden uplynul jako voda a kurýr s mým balíčkem nikde. Záložní plán jsem neměl, stále jsem věřil, že balíček bude doručen včas. Možná se tento příspěvek mohl jmenovat – Jsem tak naivní.

Mezitím dorazila alespoň zpráva z lékárny, že si náš balíček nebo tedy objednávku můžeme vyzvednout.

V lékárně byla neskutečná fronta, spousta lidí kašlalo nebo smrkalo, asi se nedalo odejít jen tak s objednaným balíčkem, bylo k tomu ještě nachlazení zdarma. A to doufám, že ta osoba za mnou se škrábala po těle z nudy, ne proto že má v lepším případě svrab…

Sečteno podtrženo – kdybych nebyl líný a došel včas normálně do obchodu, měl bych pro přítelkyni lepší dáreček, na druhou stranu kdysi někdo řekl, že nejkrásnější dárek je ten, který člověk vyrobí sám, čímž jsem se nakonec musel řídit a kdo ví, ten balík přijde třeba do Vánoc a bude o dárek navíc. Dále už vím, že kdybych si nechal věci z lékárny za necelých 50,- Kč dovézt, nemusel bych potom utratit mnohem víc za léky, nemluvě o tom, že jsem pár dní nebyl v práci, což se na výplatní pásce také projeví.

A jak šetříte vy?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *