Publikováno Napsat komentář

Jak jsem ušetřil… Sekačka

Jak již samotný název napovídá, bylo na čase pořídit novou sekačku na trávu. Stará sekačka byla v důchodovém věku, ale já ji i tak věřil, což byla chyba, protože do věčných lovišť se rozhodla odejít právě ve chvíli, kdy se měla na trávníku předvést v plné parádě.

Jako většinu věcí i sekání trávy odkládám na poslední chvíli a naše zahrada pomalu začala vypadat tak, že by bylo možné potkat tam Tarzana, Jane, možná i Mauglí by se někde našel.

No ale dnešní ceny sekaček? Sice část slova je „kačka“, ale za „kačku“ ji rozhodně nepořídíte.

Začal jsem tedy přemýšlet, jak z této situace ven.

„Proč si nepůjčíme sekačku od souseda?“ zeptala se mě přítelkyně.

„Víš, že já na půjčování věcí moc nejsem, lásko…“ odpověděl jsem pokleslým hlasem.

Pravdou je, že mě to také napadlo, ale vážně si od sousedů nerad cokoliv půjčuji, protože ani já moc netoužím po tom, aby si sousedé cokoliv půjčovali od nás. Jak se říká, když chceš o něco přijít, půjč to.

Tak tedy začalo mé shánění…

K mému údivu mají sekačky téměř všude, objevil jsem ji i v obchodě s potravinami. Ta byla celkem levná, ale něco mi říkalo, že to bude něco jako jednorázová žiletka, a to moc parády neudělá. Pojďme tedy dál…

Poté, co jsem strávil půl dne hledáním na internetu jsem tedy vyloučil obchod s potravinami a od mimozemšťanů rovněž nic nechci. Dál už jsem se vydal jít „do terénu“.

V pár hobbymarketech by se něco dalo, specializované prodejny jsou mimo mou cenovou relaci.

Vyhrál tedy jeden hobbymarket, kde už jsem s prodejcem pouze ladil detaily.

Dohodli jsme se na benzinové sekačce, sice se do ní čas od času bude muset koupit benzín, ale sekačka elektrická se mi zdála méně výhodná. Nakonec slovo dalo slovo a sekačka byla na světě. Smlouval jsem jako o život, nejprve mi přišel hloupý ten prodejce, že nechce slevit hned, ale nakonec jsem si připadal hloupý já, nicméně nevzdal jsem to, ale do tohoto hobbymarketu dlouho nepůjdu. Těš se Tarzane, Jane, Mauglí a vůbec všichni, kdo na naší zahradě přežíváte!

Hned další den jsem chtěl sekat, ale počasí bylo proti. Pršet ale taky přece musí.

Den poté se to konečně podařilo. Sice jsem zapomněl koupit do kanystru benzín, ale něco jsem našel v garáži, tak jsem obsah bez váhání nalil do sekačky.

Začal jsem startovat, sekačka se na rozdíl od sousedovi staré motorky rozeběhla hned, ale vydrželo jí to pouze chvilku. Úplně jsem nechápal, co se děje, vždyť byla nová a po mém úžasném daru řeči usmlouvaná na dokonalou cenu.

Začal jsem proto startovat znovu a znovu, až jsem utrhl to startovací lanko. Vypadalo to, že budu muset zpět do toho hobbymarketu a zkusit něco jako reklamaci, popřípadě opravu, jak se říká, za blbost se platí…

Sečteno podtrženo – sekačku jsem dovezl zpět do obchodu, reklamace uznaná nebyla, protože do benzinové sekačky prý nafta nepatří, je to tam i celkem jasně napsané. Když tam omylem nalijete naftu, jednoduše nastartovat nepůjde, ale podle prodejce (samozřejmě to byl ten, u kterého jsem smlouval a kterému jsem se chtěl vyhnout) to půjde vyčerpat, vyčistit a tak dále a nové lanko také není žádný problém. Na dotaz, zda chci o ceně diskutovat, jsem se pouze maličko pousmál.

Servis měl trvat cca měsíc, takže poté, co jsem přijel zpět domů, vzal jsem lahev vína a šel se zeptat souseda, zda by mi výjimečně nemohl půjčit sekačku na trávu.

Ten se jenom smál, protože u něho, respektive u jeho manželky již byla má žena a celou historkou je pobavila.

A jak šetříte vy?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *